KÄRLEK TILL FRUKOSTEN

Idag är det valborgsmässoafton, månadens sista dag och konungens födelsedag och jag börjar den 30 april med en solig hundpromenad följt av en makalöst god frukost. Fil med havregryn, blåbär, hallon och kardemumma. Jordgubbs- och champagnete. Macka med skinka och paprika. Macka med keso och färska champinjoner. Salladsblad. Kokta ägg. En Metro att bläddra i. Lovely! Nu ska jag strax sticka iväg till jobbet och ikväll blir det lite valborgsfirande med några vänner. Ha en bra dag!
 
Mat och recept | | Kommentera

SÖNDAG PÅ EN MÅNDAG

Tre härliga bilder man finner om man söker på "promenad" bland fotona på datorn.
Idag har jag varit ledig. Efter sju jobbdagar i följd. Och jag har inte gjort någonting särskilt eller vettigt över huvud taget, utan bara varit. Har gått lugna promenader, lagat mat, ätit, suttit vid datorn, slappat framför teven, ätit, tryckt på iPhonen, lyssnat på musik, ätit, haft på mig mjukisbyxor, läst bloggar och böcker. Jag har typ lekt att det har varit söndag. Hur skönt som helst.
 
Vardag | | Kommentera

NYÅRSLÖFTE 11 AV 31: NORDISKT

Ett av trettioen nyårslöften på bilderna: krispig sej med rotmos och persilja. Krispet i fisken kom från pumpakärnor och linfrön, rotmosen bestod av potatis, morot, kålrot, smör, buljong och kryddor, persiljan fann man i den persilje-, citron- och rapsoljabaserade dressingen och tillsammans blev det en riktig succé! Jag serverade detta med en isbergsmix, cocktailtomater och knäckebröd. Det blev verkligen supersmaskigt - så gott att jag till och med slickade av tallriken likt ett barn! Receptet kommer från en finfin bok jag fick i studentpresent för ett år sedan. Fem av fem toasters, lätt!
 
Mat och recept | | Kommentera
Upp