29TH AUG, 2013. COLLEGE

Ikväll har jag varit på Warwickshire College för "enrolment" till kursen ESOL - English for Speakers of Other Languages. Typ engelska för invandrare, med andra ord. Jag fick lämna en massa uppgifter, göra ett test för att se vilken svårighetsgrad jag bör ha på min kurs, vackert betala en avgift på £216, fixa ett medlemskort samt välja dag och tid för mina kommande lektioner. Så, klockan 9.15am nästa fredag påbörjar jag min första lektion i ESOL Level 2. Spännande!
 
Au-pair i England | | En kommentar

27TH AUG, 2013. A LITTLE WALK

Genom Leamington Spa rinner The Grand Union Canal och ikväll tog jag en liten promenad längs med denna kanal. Det är så mysigt att gå där; träd, blommor, vattnet och ankor, och det ligger flera charmigt iordninggjorda båtar anlagda där med människor som faktiskt bor där under sommaren. En fin sensommarvarm kvällspromenad, var det!
 
Au-pair i England | | En kommentar

26TH AUG, 2013. BRIGHTON DAY 3

Tredje och sista dagen började med att checka ut från vårt hostel. Vi tog sedan bussen intill centrum, åt en Subway-macka till frukost, pratade med en gatuartistnalle och gick efter det ned till havet för att där tillbringa en timme i solen och på stranden, goa och trötta. Klockan 13 visade de Grease på en storbildsskärmsbio rätt på Brightons beach, så dit gick vi såklart. Att ligga där var hett hett hett, men en trevlig syssla och kul att se hur folk dansade med och höra när folk sjöng med i alla Grease-moves och -sånger! "Bighton's Big Screen" var helt gratis och hade hållit på hela augusti. Himla kul idé!
 
Efter beach- och biohäng, på vägen från havet upp till tågstationen, råkade vi på caféet Scoop and Crumb. Detta var ett svenskägt café som hade massor med spännande glassorter (pepparkaka till exempel), sålde svenska produkter (kolla de roliga beskrivningarna!) och var helmysigt. Vi svalkade oss här ett tag och drog sedan vidare upp mot tågstationen. När vi trötta satte oss i tåget sade vi hej då Brighton, tack för tre dagar och vi ses snart igen!
 
Au-pair i England | | En kommentar
Upp