30TH SEP, 2013. LOTTIE

Med ett gäng hundgodis, bajspåsar och glada miner ses jag och den här söta vovven tre gånger i veckan. Det här fotot är från morgonens promenad med Lottie.
 
Au-pair i England | | Kommentera

29TH SEP, 2013. CAMBRIDGE

Idag fyllde vi min spanska väninna Seilas bil och for till studentstaden Cambridge. Det första vi - jag, Tilda, Seila, Victor och Francesca - gjorde när vi två timmar senare kom fram, var att vandra ned till kanalen för en guidad punting-tour. 
 
King's College and Chapel sett från kanalen. Ett typiskt Cambridge-motiv! Sök på Cambridge på Google Pictures och du kommer garanterat få se något liknande.
 
Man får se en hoper med college efter vägen och jag kommer ärligt talat inte ihåg namnen på dem alla, men 31 stycken finns det sammanlagt i alla fall!
 
St John's College.
 
Denna punting-tour kostade £15, men då man fick se mycket utav The Backs, solen sken stort och man fick en guide på köpet som knuffade på båten - och som förvisso skämtade bort det mesta - så var det värt pengarna. Dessutom sägs det att en resa till Cambridge inte är komplett om man inte gör en sådan här punting-tour, så det är klart att man kör på det!
 
Vi besökte King's College Chapel, en av toppsevärdheterna i Cambridge. £5 i inträde om man säger att man är student och man får då bland annat se insidan av kapellet och kika på collegets innergård. Och om man har tur kan man också stöta på gamla University of Cambridge-studenter som berättar om de tre bästa åren i sina liv - det gjorde vi!
 
När vi inte åkte båt eller besökte King's College Chapel strosade vi bara omkring, åt smarriga burgare från en marknad till lunch, kollade i små butiker, såg på alla fina byggnader och college och kyrkor, provsmakade gott och pratade. Härligt! Och speciellt när vädret var så fint! Vi slutade dagen på en liten pub där vi köpte dricka, åt pommes och nötter, fick Wi-Fi för en stund och lärde oss äta solrosfrön med skal på spanskt vis innan vi satte oss i bilen för att åka hem igen. Cambridge var en väldigt vacker stad och jag skulle gärna åka hit igen för att bara gå omkring, njuta av allt fint att se på och bara ha det gött.
 
Au-pair i England | | Kommentera

27TH SEP, 2013. JAM 'N' CURD

Idag visade sig visst husmodern i mig, när jag skulle göra björnbärssylt. När jag väl hade gjort sylt, kände jag för att göra något mer, så jag tog fram ett recept på hemgjord lemon curd och började riva och pressa citroner, knäcka ägg, mäta upp socker, röra runt i krämen och klicka i smör. Efter några timmar i köket hade jag sedan för första gången tillverkat en burk med björnbärssylt och två tubflaskor med lemon curd. Båda blev lyckade! Favoriten är ändå lemon curd, som smakar som godis och som jag skulle kunna sleva i mig på en kväll om jag fick. Himla goda till scones är de båda också. Recepten finner ni i den här appen.
 
Au-pair i England | | Kommentera
Upp