30TH APR, 2014. HELLO SPRING

Okej, visst att vi redan har haft vår ett tag, men det är ju idag som det är valborgsmässoafton och våren välkomnas! Här firas inte Valborg på något särsilt vis, så det blir ingen majbrasa, fyrverkerier eller "Vintern rasat ut..."-sång för mig. Men jag har i alla fall varit ute på en skön promenad i en och en halv timme, skrivit brev samt blivit bjuden på middag ikväll. Glad valborg!
 
Au-pair i England | | Kommentera

26TH APR, 2014. EDINBURGH DAY 6

Lördag och redan sista dagen kommen! Vi sov länge, packade, åt frukost i lugn och ro och checkade ut.
 
Sedan slog vi oss ned på ett café för att skriva vykort och umgås några fler timmar.
 
Två sista foton utav Edinburgh innan vi kramade varann adjö, jag satte mig på tåget till Leamington Spa och Eleonor tog flyget hem till Sverige. Tack för en superbra, lyckad och kul resa!
 
Au-pair i England | | Kommentera

25TH APR, 2014. EDINBURGH DAY 5

Efter frukost på fredag gick vi in till stan för att gå på en gratis guidetur till fots. Guiden var superbra, det pågick i två-tre timmar, han berättade en massa intressant, och det var kul att få höra historier bakom det som vi tidigare under veckan bara hade sett och inte visst något om. Rekommenderas!
 
Huvudgatan i Edinburgh heter "The Royal Mile" och alla sidogator kallas någonting följt av ordet "close".
 
När man är i denna stad kan man inte få nog av hur fint allt är!
 
Till detta hjärta som kallas "Heart of Midlothian" kom man verkligen inte av kärleksfulla skäl förr, utan för att spotta på. Man spottade för höga skatter eller om man var en fånge och hade någon typ av straff framför sig.
 
Detta college var inspiration för J.K. Rowling och skolan "Hogwarts" som Harry Potter går på. Tyvärr hade jag inte chansen att se det framifrån, men mäktig byggnad var det!
 
En plats för avrättning.
 
Vi fick höra en intressant historia om Deacon Brodie, en pålitlig man som jobbade som nyckelsmed under 1700-talet. Plötsligt började det ske många inbrott i staden och värdefulla ting försvann ur husen. Vem kunde detta vara? undrade man. Eftersom man litade på Brodie anlitades han för att lösa fallet kring inbrotten. I själva verket var det faktiskt Brodie själv som var tjuven, så inbrotten fortsatte. Detta kom man på senare, och han hängdes. Det finns nu en pub uppkallad efter honom.
 
Efter guideturen fortsatte jag och Eleonor gå runt i staden på egen hand. Vi gick bland annat in på en turistshop där vi fick testa säckpipa!
 
Vi gjorde en tur till "The Scottish Parliament". Visste ni förresten att Skottland ska rösta om att bli självständigt från Storbritannien i september?
 
Så här ser parlamentet ut ovanifrån. Bild lånad härifrån.
 
Och bredvid det skotska parlamentet ligger "Palace of Holyroodhouse", där drottningen stannar när hon är på besök i Edinburgh. Vi gick aldrig in där, så jag fick tyvärr inte någon bra bild utav det.
 
En lånad bild av "Palace of Holyroodhouse" som ni kan finna här.
 
Senare käkade vi middag på puben "The Last Drop", och vi båda beställde in en kycklingstroganoff i rödvinssås med ris och kokta grönsaker. Smarrigt!
 
På kvällen myste vi till det på hostelet och drack rosé och åt nötter och jordgubbar och vindruvor.
 
Au-pair i England | | Kommentera
Upp