MÅNDAGEN

En måndag med klar himmel, strålande sol och spegelblank sjö. / Pluggmotivation i form av jordnötter i hjärtskål - eller kanske snarare distraktion från att verkligen plugga. 
 
Vardag | | En kommentar

HIMLEN ÄR OSKYLDIGT BLÅ - SMÅ LÄTTA MOLN

 Så kan det se ut när man promenerar runt Munksjön. (Och ja, jag valde precis två låttitlar som rubrik!)
 
Vardag | | Kommentera

I HAVET FINNS DET KROKODILER

 Det är sällan jag tipsar om böcker som jag har läst - med den anledningen att jag tyvärr inte är en sådan som älskar att läsa bok efter bok efter bok. Men den här, I havet finns det krokodiler, vill jag faktiskt rekommendera. Visserligen är den en del av en examinatonsuppgift som går ut på att först välja en skönlitterär bok och sedan göra en politisk analys av den, men jag läste den som om den inte var det. Boken läste jag ut på en kväll, den är väldigt aktuell just nu och den gav mig verkligen en tankeställare. Så här skulle jag beskriva handlingen:
 
Boken handlar om den tioåriga afghanska pojken Enaiatollah, som av sin mor smugglas med från sin by Nava till Pakistan, där hon utan någon som helst förvarning en dag lämnar honom att klara sig på egen hand. Läsaren får sedan följa Enaiats resa från Pakistan till Iran, Turkiet, Grekland och slutligen Italien. Utan pengar, familj, språk eller mat för dagen färdas han med människosmugglare inkrupen i lastbilars underreden, över svårframkomliga berg i bitande kyla, instängd i fartyg och på en gummibåt på öppet hav. Allt vad denna ödesdigra resa innebär gör han för att till sist nå trygghet – "beslutet om att emigrera föds ur behovet att andas".
 
Vardag | | Kommentera
Upp