Rödlöksmarmelad

Som ni kanske har märkt, drömmer jag om den här pizzan om nätterna. Pizzan med crème fraîche, chèvreost, pancetta och rödlöksmarmelad som man kan beställa in på N.E.O. här i Jönköping. Men, tänkte jag, om man skulle testa sig på att göra en egen, hemlagad variant? Jo men visst, om det bara fanns rödlöksmarmelad att köpa på den lilla Ica-affären, vill säga! Självklart fanns det inte det. Därför ställde jag mig och gjorde steg ett i making-pizza-processen: hemkokad rödlöksmarmelad.
 
 
Jag följde det här receptet men ökade något på honungs- och smörmängden då jag hade valt fyra väldigt stora - inte bara stora som receptet säger - rödlökar. Först skulle jag skiva löken tunt.
 
 
Jag testade mina nyinköpta rosa lökglasögon från TGR. De fick underkänt - jag grät som aldrig förr och fick rödsprängda ögon.
 
 
I med smör, lök och honung. Fräs och låt det bli mjukt. Häll på rött matlagningsvin (eller rödvin), koncentrerad svartvinbärssaft, salt och lite peppar. Puttra på och rör om tills det blir till en marmelad-ish. Smaka av och voilà, rödlöksmarmeladen är klar! Lägg över den i gamla diskade burkar och kyl ned.
 
 
Då mina ögon rent av förstördes av allt lökskivande, blev jag också supertäppt i näsan. Jag kunde därmed helt ärligt inte känna någon smak över huvud taget, trots att jag försökte smaka av marmeladen fem gånger. Så, blev den bra eller dålig? Ingen aning - en recension av receptet får komma senare!
 
Mat och recept | |
Upp