Trettiotre kanelsnurror

 
I dag gjorde jag trettiotre kanelsnurror. Scrolla ned för att läsa hur jag gjorde dem!
 
 
 
Först gjorde jag degen. 50 gram jäst, 100 gram smör, 6 dl mjölk, 1 dl socker, lite salt och 15-16 dl vetemjöl blev pladask - eller efter många minuters handrörande, rättare sagt - till en deg. Jag jäste den i 30 minuter.
 
 
 
Under tiden som degen jäste geggade jag ihop kanel-socker-smör-röran. Och ja, den besår av just dessa ingredienser som rörans namn avslöjar: 6 tsk kanel, 1,5 dl socker och 150 gram smör.
 
 
 
När degen var färdigjäst, delade jag den i två och kavlade ut den första till en rekangel. Därefter bredde jag på hälften av kanel-socker-smör-röran på degrutan. Sen gjorde jag inte som jag brukar...
 
 
 
Vanligtvis rullar jag ihop rektangeln till en lång rulltårta och skär den i två centimeter breda delar, men inte denna gång. Jag vek ihop rektangeln en gång och skar sedan strimlor. Med hjälp av en Youtube-film där Roy Fares snurrteknik visas (se den här!), gjorde jag kanelsnurror i stället för rulltårtebitar. 
 
 
 
När jag snurrat färdigt, skulle bullarna jäsa 30 minuter igen innan det var dags att ha på uppvispat ägg och pärlsocker.
 
 
 
I cirka åtta minuter i 250 graders ugnsvärme skulle kanelsnurrorna sedan gräddas. Här får ni resultatet:
 
 
 
 
Mat och recept | |
#1 - - Elin:

Men dröm!!

Upp